2009. december 25., péntek

Duplikáció megelőzése

Vannak esetek amikor a webmester a főoldalára többféle linken keresztül mutat. Ez nagy hiba mert tartalom duplikációhoz vezet. Érdemes, sőt kötelező a főoldalunkat egyféleképpen használni. Lássuk mire is gondolok.



www.domain.hu
domain.hu
domain.hu/index.php
domain.hu/index.html

Az előbbi lehetőségek mindd egy oldalra mutatnak. Ha mindet használjuk akkor duplikáció lép életbe amit a keresőrobotok nem vagy rosszul vagy nem jól értelmeznek ezért büntetést róhatnakki honlapunkra. Tegyük fel, hogy egyféle domainnal szeretnénk mutatni a főoldalra. Mi ilyenkor a teendő. Legegyszerűbb módja, ha a nem kívánt domaint átirányítjuk a megfelelő, számunkra legelőnyösebb domainra. Én személy szerint a www nélküli változatot szeretnem a legjobban, mivel ez a legrövidebb. Ebben az esetben a www-s változatot kell átirányítani a www nélküli változatra.



Mi sem egyszerűbb. Készítesz a gyökérkönyvtáradba egy .htaccess nevű fájlt. Ennek a fájlnak nem köll kiterjesztés, egyszerűen csak .htaccess Utána ellátogatsz a Bagi Zoltán .htaccess fájl 301 átirányítókódgeneráló oldalára és kitöltöd megfelelően a formot. Majd az eredménykéntkapott kódot úgy ahogy van bemásolod az előre elkészített .htaccess nevű fájlodba. Innentől kezdve nem köll aggódni a duplikáció végett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése