2013. január 13., vasárnap

seo átirányítás

Átirányítási lehetőségek

Ha új domain névre váltunk, célszerű a régi portálunkat átirányítani az újra. Az átirányításnak több módja van. Legszerencsésebb esetben szerkeszthetjük a htaccess fájlunkat.
A htaccess átirányítás a legjobb megoldás minden szempontból. Ha nem férünk hozzá a htaccess fájlhoz, ezt akadályozhatja a szerver, tárhely beállítása is, akkor a szervergazdával vegyük fel a kapcsolatot az átirányítással kapcsolatban. Ha nem engedelmeskedik, ilyen, ilyan okokra hivatkozva, megfontolandó a tárhely váltás is.
A htaccess fájl általában ingyenes tárhelyen nem szerkeszthető, fizetős tárhelyen a rendelkezésünkre bocsájtják. Ha nincs más megoldás azt kell tennünk, hogy a php, vagy a html fájljainkat egyesével átirányítjuk a következő módon.: PHP fájloknál 301-es redirekt scriptet használjunk. HTML fájloknál pedig a jól bevált, öreg, meta refresh meta kódsorral hivatkozzunk az új oldalra.

Miért kell átirányítani?

Első fontos szempont, hogy a már ismerős, visszatérő látogatók is megtalálják az új oldalt. Ezt nem kell részletezni.
A másik vonatkozás az, hogy a google és egyéb algoritmusok számításai szerint az új oldal örökli a régi oldal erejét a szabályos 301 permalink esetében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése