2013. január 23., szerda

Keresőoptimalizálás ma

Sziasztok!
Gondolok egyet és keresőoptimalizálok. Tíz éve még így volt. Ma már nincs így. Komoly előkészületeket igényel a mai webkettes keresőoptimalizálás. Tudomásomra jutott, hogy a google minél okosabb annál öregebb. Inkább minél öregebb, annál okosabb. Nem is tudom hány és hány mérvadó és titkos információ alapján kezd a mindennél titkosabb számításaiba, ami alapján kikövetkezteti a honlap reális helyét, pozícióját az adat bázisában. A tavaji évig, jódarabig az egyik legfontosabb tényező a link anchor text volt és a hivatkozó oldalak minősége, ereje. A tavaji Pingvin, Panda és Póni algoritmus update után jócskán megváltozott eme rangsorolási tényező. A csupán linkeléssel végzett optimalizálás egyenlő a honlap meggyilkolásával. Ma törekedni kell a linkek természetes, avagy természetesnek tűnő mivoltára és nem szabad egy kiválasztott kulcs szóval linkelni csupán. Ez a linkelési módszer egyértelmű mesterséges beavatkozásnak tűnik és már ezt a botok kiszűrik és akár büntetik is a hivatkozott oldalt érte.

Folyton emlegetem magamban, nem bebizonyított, ugyan én gyanakszom, hogy a népszerű cms rendszerekkel épített honlapok is hátrányt élveznek már. Annak előtte a Wordpress tartalomkezelőt bezabálta a google. A blogmotoron a Google kérésére módosításokat is kellett végrehajtani. Olyan minőségű belső linkstruktúrája volt és van, hogy bizonyos oldalaira késztette az oldal és a linkek erejét ezért kiemelkedően előkelő helyen szerepeltek a wordpress motorral készített honlapok. Ma ez visszaesni látszik. Megvizsgáltam néhány fontos, komoly kulcs szót és azt látom, hogy a wordpress oldalak sehol sincsenek. Ennek oka az lehet szerintem, hogy a Google már ismeri ezeket az oldalakat, tudja, hogy könnyedén egy gyerek is képes vele honlapot készíteni, ezért nem tartja már olyan erősnek mint hajdanán, ezért ezekkel a honlapokkal szemben lehúzóan viselkedik.

Én a saját oldalaimat saját motorral készítem és imádja a google. Gyakorlatilag statikus oldalakat generálok php környezetben és semmi sallang nincs a forrás kódba. A webanalitikán kívül nincs benne javascript amit utál a Google. Csupa html5 kódolást használok az oldalaimon.

Azt mondják, hogy leáldozott a statikus oldalaknak, pedig igazán szép eredményeket csakis a statikus oldallal lehet elérni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése